El programa LaQuimica.Net per al curs 2015/16

Per al curs 2015/16 el Departament de Química de la UdG ha renovat la seva oferta de Comunicació i Divulgació de la Química, tot apostant per continuar col·laborant amb l'ensenyament no universitari i per la comunicació a la xarxa.

Les primeres activitats tindran lloc el novembre, amb la Setmana de la Ciència 2015. El gener i febrer de 2016 tindran lloc Els Matins de la Química i les Pràctiques de Grups-Classe, mentre que entrada la primavera es farà la jornada OpenChem. I per a finals de curs està previst l'inici del MOOC de Química Zero. Aneu al menú per veure cada activitat.

A part d'aquestes activitats del Projecte LaQuimica.Net, en el nostre àmbit la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital també ofereix itineraris científics i diversos tallers (Reacciona, Explota i Màgia i Ciència) i organitza activitats.

11/2015: Setmana de la Ciència 2015

Conscienciant tothom

Tindran lloc diverses activitats relacionades amb la Química, com un QuimiThon de tardor (apps de química) o una trobada de professionals de la química i la docència de les comarques gironines (QuimiNet). Cost per assistent: activitat gratuïta. Dates d'inscripció: a determinar

1/2016: Els Matins de la Química

Engrescant estudiants de BAT

S'organitzaran dues sessions adreçades a estudiants de Batxillerat que tindran lloc el gener o febrer de 2016. Cada sessió constarà d'una conferència d'uns 30 minuts seguida de 4 tallers on els estudiants podran practicar diferents aspectes de la química. Número de places: 100 estudiants per sessió. Cost per estudiant: 7 €. Dates d'inscripció: 1 a 16 d'octubre

2/2016: Pràctiques a grups-classe

Laboratori per a estudiants de BAT

PhaselAquesta activitat s'organitzarà durant els mesos de gener i febrer de 2016 i va dirigida als estudiants de Batxillerat. Durant tot un matí els estudiants faran dues pràctiques completes en un dels laboratoris de docència del nostre Departament. Amb prou antelació s'enviarà als centres la documentació relativa a les pràctiques i durant la sessió es facilitarà als estudiants el material necessari per poder-les dur a terme. Número de places: 40 estudiants per sessió. Cost per estudiant: 7 €. Dates d'inscripció: 1 a 16 d'octubre.

4/2016: Jornada OpenChem

Obrint la Química

Aquesta jornada es realitzarà a la primavera, i constarà de tres parts: (i) el Congrés de Docència en Química a Secundària, (ii) el NanoReacciona Beta, (iii) i el QuimiThon de primavera. El Congrés s'estructura amb xerrades de professionals que compartiran experiències d'alternatives o eines per facilitar la docència de la química a secundària. El NanoReacciona Beta consisteix en un concurs de vídeos-resum de treballs de recerca de batxillerat en l'àmbit de la Química. A la mateixa jornada es presentarà el MOOC de Química Zero. Cost per assistent: activitat gratuïta. Dates d'inscripció: a determinar

6/2016: MOOC de Química Zero

Introudint la química universitària

Aquest és un curs massiu en línia per Internet (Massiev Online Open Course) per adequat el nivell dels estudiants de batxillerat al que és adequat per iniciar els estudis de ciències.

QuimThon

Apps mòbils de Química

El QuimiThon és una trobada per analitzar les darreres novetats en apps mòbils relacionades amb la Química. Per al propers curs s'organitzarà dues vegades, el novembre en el marc de la Setmana de la Ciència, i l'abril el el marc de la Jornada OpenChem.

Congrès de Docència en Química a Secundària

Compartint experiències

El Congrés s'estructura amb xerrades de professionals que compartiran experiències d'alternatives o eines per facilitar la docència de la química a secundària. Per a aquest curs s'organitzarà en el marc de la Jornada OpenChem, per l'abril.

NanoReacciona Beta

Recerca preuniversitària

El NanoReacciona Beta consisteix en un concurs de vídeos-resum de treballs de recerca de batxillerat en l'àmbit de la Química. S'organitzarà en el marc de la Jornada OpenChem, per l'Abril.

QuimiNet

Fent xarxa de químics al territori UdG

L'objectiu del QuimiNet és ser un punt de trobada de professionals de la química i de la docència en química, de l'àrea d'influència a la Universitat de Girona. La primera trobada està prevista al llarg de la Setmana de la Ciència 2015, aprofitant el primer QuimiThon de tardor.