Nit de la recerca'09

Divendres 25 de setembre, tothom a la Casa de Cultura!

Dilluns, 22 de Setembre de 2009

Aquí podeu consultar les activitats que es duran a terme el dia 25.


 


T'hi esperem!

Dilluns, 25 de Maig de 2009

El proper 25 de setembre tindrà lloc a arreu d’Europa la Nit de la Recerca, un esdeveniment que se celebra a 30 països i més de 150 ciutats europees al mateix temps, entre les quals es troben Girona i Múrcia.

L’objectiu principal de la Nit de la Recerca és divulgar la ciència i, en especial, la figura dels investigadors i investigadores a tota la societat. Per a fer-ho, es realitzaran tota una sèrie d’activitats per tal d’acostar al públic en general la vessant més divertida, recreativa i participativa de la figura dels investigadors i investigadores. En aquest sentit s’han organitzat do conjunts d’actes, els que tindran lloc la nit del 25 de setembre i altres que ja s’estan portant a terme per tal de preparar tot l’esdeveniment del dia 25, com ara el conjunt de videos ”Científics a la Cuina”, un concurs de dibuix i un concurs de pósters.

 


La Nit de la Recerca en directe!

Dijous, 17 de Setembre de 2009

Podras seguir aquesta edició de la Nit de la Recerca per internet.

Segueix el següent vincle per visualitzar.

http://www.livestream.com/nitdelarecerca09

 


Passeig per l'invisible

Dilluns, 14 de Setembre de 2009

A les 6 de la tarda, a la Casa de Cultura, hi haurà l'activitat "Passeig per l'invisible" a càrrec de'n Pep Duran.

Passeig per l'invisible es refereix a allò que no es veu a simple vista. És un itinerari adreçat a tothom, amb la intenció d'il·lustrar exemples quotidians de la presència de la química en el context de la ciutat de Girona.

Els processos químics que observem són la conseqüència de canvis que es produeixen a una mida molt petita, encara invisible. És la mida dels àtoms. Passejar per Girona és sempre un goig. Fer-ho i parlar de química molt més: la ciutat és plena de referents i d'exemples d'un passat i d'un present que traspua química. De la muralla a l'argenteria, de la lleona als quatre cantons, les parets, l'aigua, les pedres la llum i l'aire ens parlen i ens expliquen un relat increïble i fascinant sobre la química que entre ells hi ha.

Us atreviu a descobrir la química a Girona? Si és així, envieu un email a comunicaciorecerca@udg.edu indicant que us interessa participar.


Videos

Dimecres, 17 de Juny de 2009

En els següents enllaços podeu veure el video-resum de l'anterior Nit de la Recerca. Esperem que us agradin.